Huoneilman viilennys

Huoneilman jäähdytyksellä tarkoitetaan huonelämpötilan laskemista siten, että tilassa on viihtyisää ja mukavaa.

Ilmaa voidaan viilentää erilaisilla laitteilla, kuten siirrettävillä jäähdytyslaitteilla, kiinteästi asennettavalla ilmalämpöpumpulla tai veteen kytkettävällä jäähdytyslaitteella. Sopivan viileässä ilmassa nukut paremmin, työteho ja keskittyminen paranee ja elämä hymyilee!

Huoneilman viilennykseen on useita konsteja. Monesti pelkkä tehostettu olemassaolevan ilmanvaihdon parantaminen laskee olemassaolevaa lämpötilaa. Mikäli lämpötilaa ei saada laskemaan ilmanvaihtoa parantamalla, voidaan tilaan asentaa laite joka laskee huoneilman lämpötilaa.

Huoneilman viilentimillä voidaan laskea sekä huoneilman lämpötilaa, että sitoa ilmasta vettä, eli kosteutta. Ylimääräisen kosteuden sitominen huoneilmasta auttaa poistamaan painostavuuden ja hiostavuuden tunnetta.

Millainen jäähdytysratkaisu tulisi valita?

Jäähdytysratkaisu on aina yksilöllinen valinta, johon vaikuttaa jäähdytettävän tilan koko, käytettävissä oleva budjetti, sekä vaatimukset laitteen ominaisuuksille. Kokemuksiin perustuvan vertailun plussineen ja miinuksineen eri tyyppisistä jäähdytyslaitteista löydät Jäähdytyslaitteiden vertailu sivultamme. Voit aina soittaa asiakaspalveluumme numeroon 040 7280165, niin autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun!