Useamman kuin yhden sisäyksikön lämpöpumput

Ilmalämpöpumppuja joilla on useampi sisäyksikkö, kutsutaan Multisplit lämpöpumppu tai jäähdytinlaitteistoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkoyksikkö on varustettu toimimaan yhdessa useamman sisäyksikön kanssa. Tällainen ratkaisu on tehokas silloin, kun halutaan yhdellä ulkoyksiköllä hoitaa useamman erillisen huoneen tai asuinkerroksen lämmön -ja viileydentuotto.

Asennusteknisesti esimerkiksi kahden sisäyksikön ja yhden ulkoyksikön multisplit laite on suunnilleen yhtä työläs asentaa, kuin esim kaksi tai kolme erillistä ilmalämpöpumppua, mutta säästää ulkoyksikön vaatiman tilantarpeen suhteen.

Multi-split laitteisiin voidaan yhdistää vapaasti erilaisia sisäyksiköitä, kuten kattokasetteja tai esim. Mitsubishi electricin eri mallisten koneiden sisäyksiköitä.

Mitsubishi Electric Multisplit -mallisarja

Yksi ulkoyksikkö, monta sisäyksikköä - yhdistele vapaasti.

Multisplit-mallit

M-sarjan multisplit-malleja on neljä eri mallia. Laitteistot soveltuvat toimistojen viilentimiksi ja kotien lämpöpumpuiksi. Mallista riippuen laitteistot voidaan varustaa kahdella, kolmella, neljällä tai viidellä sisäyksiköllä. Sisäyksikkömallit voivat vaihdella ollen seinämalleja tai kattokasetteja. Järjestelmä, jossa on yksi ulkoyksikkö on huomaamattomampi ja soveltuu vaativaan ympäristöön paremmin kuin järjestelmät, joissa tarvitaan useita ulkoyksiköitä.

Hyperheating kaksois-split

Ainutlaatuinen uutuus, Mitsubishi Electric Hyperheating kaksois-split, jonka teho ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppu kahdella sisäyksiköllä ja yhdellä ulkoyksiköllä. Uuden supertehokkaan MXZ-2E53VAHZ ulkoyksikön teho on 6,4 kW -15 asteen ulkolämpötilassa. Uusi ulkoyksikkö on siis näissä pakkaslukemissa lähes kaksi kertaa aiempia malleja tehokkaampi. Taattu toiminta lämpötila on -25°C. Tehosta huolimatta erittäin hiljainen ulkoyksikkö, vain 45-55 dB(A).

 
Kylmälaite Laakkonen Oy kartoittaa, myy ja asentaa tarvitsemasi multi-split laitteistot vuosien kokemuksella. Pyydä tästä tarjous.