Ilmalämpöpumpun suojaaminen katoksella

Ulkoyksikön irrallinen suojakate ei häiritse ilmankiertoa ja pidentää laitteen käyttöikää.

Ilmalämpöpumpun keskellä sijaitseva puhallin liikuttaa ilmaa ulkoyksikön lävitse jopa 45 000 m3 vuorokaudessa aiheuttaen ilmavirtauksen liikkeen sisäänpäin kennojen lävitse. Talviaikaan katos hillitsee satavan lumen kiinnittymistä alumiinikennoihin, joka vähentää ulkoyksikön alttiutta ylimääräiseen jäätymiseen ja vähentää sulatustarvetta.

Muina vuodenaikoina suojakatos estää ylhäältä päin satavan veden tuottamaa kosteusrasitusta hapettumiselle alttiille alumiinikennoille sekä ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kannen alle sijaitsevalle elektroniselle ohjausyksikölle.

Yläpuolelle asennettava suoja vähentää kesäaikaan neulasten ja lehtien kerääntymistä kennoon. Katos on suunniteltu kiinnitettäväksi kaikkiin seinämateriaaleihin ja rakenne on siro, mutta tukeva.  Katoksen voi asentaa heti laitetta asennettaessa, mutta myös jälkiasentaminen on helppoa. Putket voidaan tarvittaessa tuoda myös laitteen takaa katon takaosan lävitse. Katos on valmistettu osineen suomessa. 

Suojakatosta käytetään ilma- ja ilmavesilämpöpumppujen suojaamiseen sään vaikutuksilta. Katos ei ole suunniteltu kestämään katolta putoavaa lunta.

Mitat ja tekniset tiedot:

 

Leveys: 113 cm

Syvyys: 55 cm

Korkeus: 20 cm

Väri: Musta

Puuosat: Puuvalmis

Mukana kiinnitysvälineet seinämateriaaleille: Puu, Tiili, Betoni.

Katos on helppo koota mukana tulevilla kokoamisohjeilla.Hinta 75,00 euroa asennuksen yhteydessä.